Analytik z Bank of America se domnívá, že další významnou změnou designu iPhonu bude nový skládací telefon. Prostřednictvím společnosti CNBC oznámil BoA Merrill Lynch, že Apple spolupracuje s dodavateli na vytvoření skládacího telefonu, který bude uveden do provozu v roce 2020.



Sklopná a flexibilní zařízení jsou rozhodně budoucností, ale není jasné, jak brzy se to může stát realitou. Není to poprvé, co jsme slyšeli o tom, že Apple spolupracuje s dodavateli na skládacích technologiích. V loňském roce se objevily pověsti o tom, že Apple spolupracuje se společností LG na skládacích technologií. Rok 2020 se zdá být jako reálný časový rámec, je to jen dvě generace od současných telefonů.

Displeje OLED by mohly pomoci k tomu, aby se to stalo realitou. Na rozdíl od LCD displejů, OLED displeje jsou tvořeny nezávislými pixely, což činí obrazovky pružnější. Ve skutečnosti je displej OLED v zařízení iPhone X technicky flexibilní. Vytvoření skládacího telefonu vyžaduje hodně inovací. Není to jen o vytvoření flexibilní obrazovky, všechny vnitřní součásti musí být schopny se ohnout, aby skutečně vytvořily dobré skládací zařízení.

To znamená flexibilní obvody, flexibilní baterie, flexibilní paměť a nespočet dalších komponentů, které vyžadují významné změny od současného stavu. Což se zdá být pro Apple velkou výzvou. Dává to smysl, že společnost Apple již tyto technologie zkoumá, ale je to pravděpodobně podobné nedávným zprávám, které se týkají toho, že Apple navrhuje své vlastní mikro-LED displeje. Bude to ještě dlouho trvat, než se tak stane.

Zdroj: 9to5mac.com