Aktualizace aplikace Google pro iOS dnes přidala řadu nových funkcí, mezi které patří například sdílení a zprávy iMessage. Mezitím aplikace také získala kompatibilitu pro iPad a iOS 11.



S nejnovější aktualizací nyní aplikace Google obsahuje rozšíření iMessage, které obsahuje funkci rychlého vyhledávání jak pro web, tak pro GIF. Vyhledávání místa umožní uživatelům vložit kartu, která obsahuje adresu a telefonní číslo přímo do konverzace. Napravo od vyhledávacího panelu je také funkce vyhledávání GIF, která umožňuje vložit animace do konverzace. Společnost Google také přidala rozšíření sdílení pomocí nového tlačítka „Vyhledat Google“. Klepnutím načte seznam podobných výsledků jako je stránka, kterou právě prohlížíte.

Google bere na vědomí, že to funguje v prohlížeči Safari, Chrome a dalších prohlížečích iOS třetích stran. Aktualizace také přináší podporu pro iPad s nejnovějším operačním systémem. Nyní můžete rychle přetahovat a snadno přesouvat text, obrázky a odkazy do a z aplikace Google. Pokud například čtete skvělý článek, klepnutím a přidržením jej vyberete a přetáhněte do iMessage, kde jej můžete sdílet s přítelem nebo do poznámek, pro pozdější čtení. Aktualizace zatím není dostupná v App Store.

Zdroj: 9to5mac.com