Někteří z vás si možná všimli, že populární aplikace Tweetbot zmizela z App Store. Ve skutečnosti všechen software společnosti Tapbot zmizel z iOS a Mac App Store. Příčinou problému byla chyba programu Apple Developer.



Fanoušci Tweetbot byli trochu nervózní, když zmizela aplikace dnes ráno, obzvláště poté, co byla odebrána aplikace Twitter pro Mac. Uživatelé nebyli schopni stáhnout aplikaci Tweetbot a další aplikace společnosti. Naštěstí to byl jenom dočasný problém, nyní by vše mělo být již v pořádku. Ukázalo se, že účet vývojáře Tapbots vypršel, a z nějakého důvodu selhala možnost automatického obnovení, což vedlo k poněkud trapnému výsledku a to stažení všech aplikací Tapbots z App Store.

Pokud chtějí vývojáři odeslat aplikaci do App Store, musí se stát členem Apple Developer Program, který stojí více než 99 dolarů ročně. Pokud vaše členství uplyne, vaše aplikace zmizí z App Store. Apple umožňuje vývojářům ručně obnovit své účty, ale existuje také možnost automatického obnovení. Haddad říká, že společnost Tapbots měla automatickou obnovu s kreditní kartou, ale platnost platební karty vypršela.

https://twitter.com/tapbot_paul/status/971387323622490113

Zdroj: 9to5mac.com