Společnost Apple v lednu podrobně uvedla řadu plánů na podporu americké ekonomiky, která zahrnovala potvrzení svého čtvrtého kampusu se sídlem ve Spojených státech. V té době společnost uvedla, že její nový areál poskytne technickou podporu zákazníkům.



Dále uvedla, že se nebude nacházet v Kalifornii nebo Texasu, ale žádné další náznaky týkající se jeho umístění nebyly uvedeny. Bloomberg dnes zveřejnil potenciální možná místa pro Apple Campus. Ve spolupráci s agenturou Moody’s Analytics byly společnosti Bloomberg poskytnuty údaje o 15 nejlepších městech ve Spojených státech pro místní podnikatelské prostředí, 15 hlavních měst pro vzdělávání pracovníků a lidský kapitál a 15 měst pro veřejnou dopravu.

Tyto informace byly vzájemně propojeny se známými údaji, včetně současných call center, datových center, opravárenských center, menších firemních kanceláří a hlavních dodavatelů náhradních dílů, což vedlo k tomu, že by oblasti byly teoreticky vhodné. Bloomberg nakonec předpokládal, že Apple Campus se bude nacházet pravděpodobně v jedné ze tří oblastí: na severovýchodě, potenciálně v Pensylvánii, Massachusetts nebo na severu státu New York; na jihovýchodě, v Severní Karolíně nebo na Floridě; nebo Midwest, v Illinois nebo Wisconsin.

Vzhledem k tomu, že společnost připravuje plány na Apple Campus, tento měsíc jmenovala také Kristinu Raspe za svého nového viceprezidenta globálních nemovitostí a zařízení. Na její stránce LinkedIn Raspe uvedla, že je odpovědná za celou řadu nemovitostí společnosti, včetně výstavby firemních a datových center. Města, která již projevila zájem o Apple Campus jsou Sidney, Nebraska a Orlando na Floridě, ale Apple v lednu uvedl, že to potvrdí až později v roce 2018.

Zdroj: macrumors.com