Jak se tento týden ve své zprávě zmínil japonský magazín Mac Otakara, v průběhu letošního roku bychom se měli dočkat celkem 4 nových levnějších produktů. Měly by se mezi ně řadit iPhone, Macbook Air, HomePod a také iPad. O představení všech těchto zařízení kromě HomePodu jsme v podstatě už psali. Dnes vám ale mimo jiné osvětlíme i očekávané ceny těchto zařízení.



Apple by podle nejnvoějších informací serveru Mac Otakara měl v druhé polovině roku 2018 spustit prodej svého druhého – levnějšího – chytrého reproduktoru. Jeho cena by se potom měla pohybovat někde okolo 150 – 200 dolary ve USA. Jednalo by se tak o výrazně levnějšího bratříčka k aktuálnímu HomePodu. V současné chvíli je však nejasné, jak bude možné reproduktor udělat levnější. Pokud půjde Apple stejnou cestou jako například Google se svou verzí Google Home Mini, potom by to znamenalo horší kvalitu zvuku. Druhá možnost je, že Apple představí jen menší, méně výkonnou (a tedy hlasitou) verzi tohoto reproduktoru, která však bude hrát stále alespoň stejně dobře.

Kromě HomePodu bychom se měli dočkat levnějšího 9,7″ iPadu, který by měl stát pouhých 259 dolarů a být představen ve druhém kvartálu roku 2018. Apple by měl taktéž uvést levnější 6,1″ iPhone s cenovkou v rozmezí 650 – 750 dolarů. Tento iPhone by měl nabídnout LCD displej namísto OLED displeje k dosažení nižší cenovky. Tato zpráva tak jenom potvrzuje už dřívější tvrzení slavného analytika Ming-Chi Kua. Stejně tak byl potvrzen levnější MacBook Air, o kterém jsme se vám zde na Apple Novinkách také již v minulosti zmínili. Jeho cena by se měla pohybovat okolo 800 – 900 dolarů.

Ze čtyř zmíněných produktů potom bude nejdříve uveden na trh iPad a poté nejspíše MacBook Air. Zatím je však neznámé, zda Apple uvede tyto zařízení formou tiskové zprávy nebo formou konference. Levnější HomePod a iPhone by poté ohly být představeny na stejné konferenci a to na tradiční zářijové konferenci.

Zdroj: macrumors.com