iPad Pro s Face ID bude pravděpodobně vydán ve druhém čtvrtletí roku 2018, tvrdí analytik společnosti Rosenblatt Securities Jun Zhang. Jsou-li údaje přesné tak Apple představí nové modely iPad Pro na své každoroční konferenci Worldwide Developers Conference.



Ta se pravděpodobně uskuteční 4.-8. června v McEnery Convention Center v San Jose v Kalifornii. Apple předvedl na stejné konferenci minulý rok iPad Pro. Zhang očekává, že nový iPad Pro bude mít tenčí rámečky a žádné tlačítko Home Button, podobně jako u iPhone X. Plány o vydání nových iPadů nejprve odhalil analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo, který řekl, že nové modely by se mohly objevit v roce 2018. Mark Gurman z Bloomberg byl trochu konkrétnější a poznamenal, že iPad Pro s Face ID by měl vyjít za víc jak rok po současných modelech.

10.5-palcový iPad Pro a 12.9-palcový iPad Pro byly vydány v červnu 2017, takže není úplně jasné, co termín „víc jak rok“ znamená. Zda to znamená uvedení na WWDC 2018 nebo v září, kdy Apple představil nové iPhony. Nové modely iPad Pro budou pravděpodobně obsahovat LCD displeje namísto OLED z důvodu dodávek, nákladů a technologických omezení. Není jasné, zda budou mít zářez pro TrueDepth nebo zda bude mít zařízení na všech čtyřech stranách rovnoměrně štíhlé rámečky.

Nové modely iPad Pro budou rychlejší díky čipu octa-core A11X Bionic se třemi vysoce výkonnými „Monsoon“ jádry a pěti energeticky účinnými „Mistral“ jádry. Neexistuje zatím žádná zmínka o tom, kolik budou modely stát, ale nová řada iPad Pro bude pravděpodobně dražší než současné 10,5-palcové a 12,9-palcové modely. Vzhledem k tomu, že nové modely nebudou mít OLED displeje zvýšení ceny nemusí být tak vysoké.

Zdroj: macrumors.com