Apple v pátek přestal podepisovat verzi iOS 11.2.5 po vydání iOS 11.2.6 minulý týden, což je typický krok, jehož cílem je zajistit, aby majitelé iPhone, iPad a iPod touch používali nejnovější, nejbezpečnější verzi mobilního operačního systému.



iOS 11.2.6 obsahuje opravu chybného vykreslování, která mohla způsobit selhání aplikací a v některých případech samotného Springboardu, když byl zobrazen určitý indický jazyk. Chyba systému iOS způsobila, že některé aplikace nebyly použitelné, pokud uživatel obdržel znak v telugštině. Komunikační aplikace včetně SMS zpráv a Safari, stejně jako aplikace třetích stran, jako jsou Gmail, Outlook, WhatsApp a Facebook Messenger, byly obzvláště ohroženy.

Společnost Apple pravidelně přestává podepisovat staré verze ve snaze zabránit uživatelům je instalovat. Vedle zabezpečení systému umožňuje omezené podepisování kódů zajistit, aby uživatelé měli na svém iPhone, iPadu a iPod nejaktuálnější firmware. Při pohledu do budoucna v současné době probíhá testování iOS 11.3 beta, která přinese slíbenou funkci Kondice baterie, ARKit 1.5, podpora zdravotních záznamů, nové Animoji a další.

Zdroj: appleinsider.com