Existuje spousta skrytých funkcí v systémech macOS i iOS, které nejsou tak známy, a to buď proto, že jim Apple nevěnoval příliš pozornosti, nebo prostě proto, že byly po určité době zapomenuty.



V níže uvedeném videu si ukážeme několik užitečných tipů a triků pro macOS, o kterých možná nevíte, že existují.

Univerzální vkládání kopií – V systémech iOS 10 a macOS Sierra představila společnost Apple univerzální funkci kopírování. Na zařízeních, ve kterých jste přihlášeni do účtu iCloud, pokud něco kopírujete na jednom zařízení, můžete to vložit do jiného zařízení. Takže pokud něco zkopírujete ze svého iPhone, můžete se přesunout na váš počítač Mac, kde to vložíte.
Panel nabídek – Pokud podržíte klávesu Command, můžete pomocí myši nebo trackpadu uspořádat ikony panelu nabídek v horní části obrazovky.
Přetažení textu – Můžete zvýraznit text na vašem Macu a podržením trackpadu nebo myši přetáhnout text do jiné aplikace. Pokud přetáhnete text na pracovní plochu, vytvoří se nový dokument s textem.
Rozdělit obrazovku – Chcete-li rychle přistupovat k režimu multitasking s rozděleným obrazem na vašem počítači Mac, klikněte na kurzor myši nad zeleným tlačítkem v levém horním rohu okna aplikace.
Emoji – Chcete-li vložit Emoji do jakéhokoli dokumentu nebo zprávy, podržte klávesy Control a Command a pak stiskněte mezerník pro vyvolání menu Emoji, kde si je můžete vybrat.
Obraz v obraze – Když sledujete video na YouTube na vašem počítači Mac, klikněte na tlačítko Obraz v obraze, který je v pravém dolním rohu přehrávače videa. Není-li toto tlačítko k dispozici, můžete stisknout Ovládací panel a potom dvakrát kliknout uvnitř videa a otevřít místní nabídku.
Dokumenty k podpisu – Při prohlížení PDF nebo dokumentu v aplikaci, existují nástroje pro vkládání podpisu. Můžete vytvořit podpis pomocí prstu na ploše počítače Mac, což je praktický způsob, jak podepsat digitální dokumenty.

Zdroj: macrumors.com