Společnost Apple dnes oznámila, že podepsala smlouvu o získání služby Digitalure Subscription Service Texture, která je k dispozici pro iPad, iPhone a další platformy. Dohoda čeká na schválení. Finanční podmínky nebyly zveřejněny.



Vedoucí oddělení služeb společnosti Apple, Eddy Cue, dnes zveřejnil zprávu na mediálním festivalu SXSW v Austinu, společně s tiskovou zprávou Apple: „Jsme nadšeni že se Textura připojí k Apple spolu s působivým katalogem časopisů od mnoha předních světových vydavatelů. Jsme odhodláni zajistit kvalitní žurnalistiku z důvěryhodných zdrojů a umožnit časopisům, aby vytvářeli krásné a zajímavé časopisy pro uživatele.“

Texture, založená v roce 2010, poskytuje neomezený přístup k více než 200 digitálním časopisům za 9,99 dolarů za měsíc. Časopisy lze číst až na pěti zařízení na jedno předplatné, s možností stažení pro čtení v režimu offline. K dispozici jsou časopisy People, Vogue, Rolling Stone, National Geographic, GQ, Sports Illustrated, Wired, Maxim, Men’s Health, GQ, Bloomberg Businessweek, ESPN The Magazine, a Entertainment Weekly. Nové časopisy jsou k dispozici vedle vyhledávacího archivu tisíců minulých časopisů.

Apple by tak měl posílit své vztahy s několika významnými vydavateli, navíc platforma založená na předplatném bude dalším zdrojem opakujících se příjmů pro podnikatelské aktivity společnosti. Texture naposledy potvrdila v roce 2016, že má stovky tisíc předplatitelů. Uživatelé iPadu a iPhone si mohou bezplatně stáhnout aplikaci Texture z App Store a využít bezplatnou sedmidenní zkušební verzi. Apple potvrdil, že aplikace zůstane dostupná i na jiných platformách, včetně Android, Kindle Fire a Windows 10.

Zdroj: macrumors.com