Společnost Apple na dnešní konferenci naznačila, že uvede na podzim na trh nové modely Apple Watch. Společnost KGI o tom začala ihned spekulovat. Nové modely prý budou mít větší displej, lepší sledování zdraví a delší životnost baterie.



Apple Watch má stejný externí design od první generace. Ming-Chi Kuo říká, že nové Apple Watch budou mít o 15% větší displej. Všechny hodinky dosud mají rozměr 38 mm nebo 42 mm. Analytik (který má jednen z lepších záznamů o přesnosti, pokud jde o pověsti Apple) neříká, zda bude celkově produkt větší než je nyní. Je možné, že nový Apple Watch bude obsahovat tenčí rámečky, díky kterým bude mít Apple Watch Series 4 větší displej, aniž by byl celý produkt větší.

Ve zprávě se uvádí větší kapacita baterie, což by naznačovalo, že tomu tak nebude. Analytik je obecně nejasný v dalších podrobnostech o produktu, což naznačuje, že aktualizace zdravotních senzorů obsažené v Apple Watch nejsou podrobně popsány. Analytik se domnívá, že kombinace trendovějšího designu, přidání nových snímačů na sledování tepové frekvence a snižování cen starších modelů povede prodej Apple Watch k novým rekordům. KGI předpovídá, že Apple v roce 2018 prodá přibližně 22-24 milionů kusů Apple Watch, což je meziroční nárůst zhruba o 30%. Dlouhodobě, Kuo očekává, že se prodá 50 milionů zařízení ročně.

Zdroj: 9to5mac.com