V současné době, když společnost Apple odešle fakturu svým zákazníkům a obchodním partnerům, získá příjemce číslo faktury, které zahrnuje 10 číslic. Podle příspěvku na redditu, který citoval dopis od společnosti Apple nazvaný „Změna formátu čísla faktury“, společnost přepne na alfanumerický systém.



To znamená, že namísto základního 10místného čísla bude faktura nyní obsahovat dva abecední znaky, po kterých bude následovat osm čísel, například: „AB12345678“. Tyto změny se začnou uplatňovat na všechny faktury vystavené přibližně po třetím týdnu února 2019. Jak je vysvětleno v příspěvku Reddit, existuje celkem 10 miliard možných čísel faktur, které Apple odeslal prostřednictvím svého současného 10místného číselného systému, což naznačuje, že se Apple blíží k deseti miliardám faktur odesílaných po celém světě po celou dobu používání systému.

Společnost Apple zašle fakturu při každé objednávce v aplikaci Apple Store, webové stránce nebo v prodejně, přičemž každá objednávka obdrží jedinečný kód faktury. Změna prvních dvou míst na písmena značně zvyšuje možnosti. U prvních dvou míst existuje 26 možností (a-z) a zbývajících 8 míst má další (0-9) volby. Vynásobíte to, 262×108 = 67,6 miliardy faktur. Takže vyčerpání všech možných variant bude nějakou dobu zase trvat.

Zdroj: macrumors.com