Někteří lidé mají podezření, že MacBook Air bude pomalu, ale jistě vyřazen, protože v uplynulých letech společnost projevila jen malý zájem o obnovení těchto modelů, kromě malých aktualizací CPU, GPU a aktualizací úložišť.



Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo není součástí této skupiny lidí. Ve zprávě rozeslané klientům v neděli napsal, že věří, že Apple ve druhém čtvrtletí letošního roku vydá cenově dostupnější MacBook Air. „Očekáváme, že Apple ve druhém čtvrtletí roku 2018 uvede na trh nový levnější MacBook Air. Předpokládáme, že celkové dodávky modelů MacBook budou v roce 2018 meziročně růst o 10-15%. Minulý rok bylo prodáno 15,5-16 milionů jednotek.“

Levnější model MacBook Air by měl pro Apple dokonalý obchodní smysl, protože v současné době nenabízí žádný cenově dostupnější notebook. Kuo neuvedl, zda bude mít obrazovku Retina, ale nepředpokládá se to. Současný základní model MacBook Air nabízí 1,8GHz dvoujádrový čip Intel Core i5 s Turbo Boost až 2,9GHz a 3MB sdílený cache L3, 128GB flash paměť, 8GB 1600MHz LPDDR3 paměť, Intel HD Graphics 6000 a další.

Zdroj: idownloadblog.com