Co potřebujete k nacpání nákupního střediska více než 10 000 lidmi? iPhony za 50 dolarů by k tomu měly stačit. Malajsijský Apple reseller přes víkend uspořádal akci, v rámci které prodával starší iPhony a ostatní Apple zařízení skoro zadarmo. V nákupním středisku vznikl zmatek a obrovský zájem ze strany lidí tak nakonec donutil přeprodejce zrušit tuto akci.



Malajsijský Apple přeprodejce – Switch – v průběhu víkendu nabídnul speciální akci, za kterou bychom se určitě ani tady nezlobili. K vyprázdnění skladů se rozhodl využít výprodeje starších zařízení za symbolické ceny. Tak například iPhone 5s jste mohli sehnat jen za 50 dolarů, MacBooky Air se potom prodávaly za pouhých 128 dolarů a staré iMacy přeprodejce nabízel za něco málo přes 250 dolarů.

„Z bezpečnostních důvodů jsme se rozhodli výprodej skladu posunout do budoucna..“ napsal přeprodejce Switch na svém oficiálním Facebooku. „Velice se omlouváme za včerejší šílenství. Neočekávali jsme tak obrovský zájem a byli jsme zahlceni skoro 11 000 lidmi“ dodal Switch v samostatném příspěvku.

Co na situaci moc nepřidalo byly omezené zásoby skladu. Zatímco Switch svoji akci propagoval a před obchodem čekalo necelých 11 000 lidí, Switch měl pro své zákazníky připraven celkově pouhých 200 produktů za snížené ceny. Pravděpodobně tak nebyl žádný důvod k propagaci akce s tak malými skladovými zásobami a tichý online výprodej by možná bylo lepší řešení. Každopádně jsme si celkem jisti, že na tento zážitek Switch jen tak nezapomene.

https://www.facebook.com/santaisini.asia/videos/156964571669667/

Zdroj: 9to5mac.com, appleinsider.com