Jak bylo uvedeno minulý měsíc, Apple vyvíjí svou vlastní značku špičkových bezdrátových sluchátek se zcela novým designem. Očekává se, že nová sluchátka budou v prodeji nejdříve ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.



Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo tuto zprávu potvrdil a uvedl, že Apple  pracuje na sluchátkách snižující hluk, které budou konkurovat sluchátkám vedoucích značek na trhu, jako je Bose a dokonce i vlastním sluchátkám Beats by Dre, podle lidí, kteří jsou seznámeni s vývojem produktu. Společnost je plánuje vydat už koncem letošního roku. Starší zpráva analytika Kuo uvedla, že plán společnosti Apple je zaměřit se na špičkový trh, avšak zaměření na aktivní funkce potlačení šumu (ANC) přináší nový záměr společnosti.

Zda sluchátka ANC značky Apple budou používat stejnou technologii jako Beats Studio3, zůstává nejasné, přestože zdroje společnosti Bloomberg naznačují, že Apple plánuje zahrnout podobné funkce bezdrátového párování jako u AirPods. Také uvádí, že práce na sluchátkách byla v minulém roce pozastavena a že je stále možné, že Apple znovu práci pozastaví – nebo dokonce celý projekt zruší.

Dalším detailem, který zůstává nejasný, je stanovení cen. Beats, Bose a Sony nabízejí své bezdrátové sluchátka ANC za vyšší cenu – 350 dolarů, zatímco ceny Sennheiser se mohou vyšplhat až na 500 dolarů. Pokud by společnost Apple měla používat stejnou cenovou strategii jako u HomePodu, která je alespoň o 100 dolarů vyšší než nejbližší konkurenční produkt od firmy Sonos, pak mohou zákazníci očekávat, že sluchátka budou nejlepším prémiovým audiozařízením. Spolu s novými sluchátky, Apple také údajně pracuje na několika aktualizacích svých bezdrátových AirPods.

Zdroj: macrumors.com