Apple se značně vytrestal s nedostupností iPhonu X, kdy byl telefon několik měsíců doslova nedostatkové zboží. Stejně jako HomePodu, který se začal prodávat až na jaře 2018 a nestihl velkou vlnu předvánočních nákupů. Apple se tomuto snaží tentokrát vyhnout a proto spouští výrobu iPhonů pro rok 2018 už v druhé čtvrtletí roku 2018.



Dodavatelské řetězce, tvrdí, že Apple rychle urychluje zkušební produkci a pomůže posunout doprovodné rozvrhy pro telefony iPhone 2018, což znamená, že by mělo být k dispozici mnohem více zásob pro předobjednávky.

iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X mají „nižší objednávky, než se očekávalo“, ale věří, že dřívější výroba pomůže společnosti Applu „znovu oživit“ svůj trh se smartphony. Dodavatelské řetězce společnosti Apple jsou v tomto roce obecně optimističtější ohledně vyjednávacích podmínek.

Apple měl u iPhonu X problém a kamerovým systémem TrueDepth (umožňující Face ID) a to způsobovalo následné zdržování výroby celého iPhonu. V příštích měsících se máme dočat iPhonu X2, iPhonu X2 Plus a levnějšího modelu s LCD displejem o úhlopříčce 6,1″ s Face ID, designem iPhonu X a bezdrátovým nabíjením.

Zdroj: macrumors.com