Corel Corporation představila svou první moderní aplikaci pro iOS: CorelCAD Mobile, která doplňuje aplikaci CorelCAD 2018 pro počítače Mac a Windows. Nová aplikace je k dispozici zdarma s několika jednoduchými funkcemi pro prohlížení souborů 2D, 3D a .DWG a vytváření základních poznámek.



Plná verze aplikace CorelCAD Mobile odemkne celou sadu funkcí pro úpravy s 2D nástroji pro kreslení, pokročilými možnostmi anotace a podporou zobrazení 3D modelů. Plná verze stojí 99,99 dolarů ročně nebo 9,99 dolarů za měsíc. Uživatelé plné verze mohou také provádět změny nebo opravy modelů s více než 150 funkcemi pro kreslení a úpravu. Corel uvádí, že 2D nástroje pro kreslení a úpravy jsou optimalizovány pro dotyk a vysokou přesnost.

Uživatelé mohou přesouvat soubory typu .DWG mezi počítačovou a mobilní platformou společnosti Corel pomocí Box, Dropbox nebo Disk Google a ukládat tak výkresy do iCloudu, nebo je zkopírovat do svého mobilního zařízení. Výkresy mohou být také anotovány pro přidání nebo úpravu detailů projektu, jako je vložení textových poznámek. Funkce PictureNote a VoiceNote navíc umožňují uživatelům zaznamenat snímek nebo hlas a pak připojit obrázek nebo záznam na určité místo ve výkresu.

Uživatelé aplikace CorelCAD mohou prohlížet obrázky nebo poslouchat hlasové poznámky, aby mohly řešit potřebné úpravy v souboru .DWG. CorelCAD Mobile byl dříve k dispozici pro zařízení Android. Corel nevydal aplikaci pro iOS od roku 2010, tehdy byla vydána aplikace pro kreslení, která se jmenuje Corel Paint it. Tato aplikace neobdržela žádnou aktualizaci celých 7 let.

Zdroj: appleinsider.com