Grove Press tento týden oznámil, že Lisa Brennan – Jobs, nejstarší dcera Steva Jobse, pracuje na své vlastní knize, která by se měla zaměřit na její dětství a složitý, přesto vzácný vztah s jejími rodiči.



V knize, která by se měla jmenovat Small Fry, Brennan – Jobs vysvětluje, jak jako malá vlastního otce skoro neviděla. Steve totiž popíral, že je jeho dcera. Jakmile však Lisa rostla, Jobs začal projevovat čím dál větší zájem a později se jí dokonce omluvil za jeho chování. V popisu ke knize se také dozvíme, že obdobím, kdy se o Lisu začal Jobs zajímat, začal pro Lisu nový svět ve stylu drahých domů, dovolených a soukromých škol. Brennan – Jobs byla přímo šokována zájmem ze strany svého otce. Stejně však popis zmiňuje, že uměl být naprosto bezcitný a nepředvídatelný.

39 letá Brennan – Jobs vystudovala Hardvardskou univerzitu v roce 2000 a nyní je profesionální spisovatelka. Jobs po dceři pojmenoval také počítač – Apple Lisa – který byl představen rok před uvedením prvního Macintoshe. Má 3 nevlastní sourozence – Reed Jobs, Erin Jobs a Eve Jobs – z Jobsového pozdějšího manželství s Laurene Powell. Kniha Small Fry by měla vyjít v září tohoto roku.

Zdroj: macrumors.com