Google tento týden oznámila, že získala populární vyhledávací platformu obrázků GIF Tenor za nezveřejněnou částku. Ve zveřejněném příspěvku společnost Google uvedla, že populární vyhledávač se v průběhu let vyvíjel.



Dále uvedl, že každý den vidí milióny vyhledávání GIF. Díky své velké knihovně GIF obrázků v platformě Tenor můžete najít přesně ten, který odpovídá vaší náladě. Tenor pomůže zefektivnit Google Images, stejně jako další produkty, které používají GIF, jako je například Gboard. Tenor je k dispozici jako vlastní aplikace na různých zařízeních včetně iOS a macOS, ale společnost Google slíbila, že služba GIF bude nadále fungovat jako samostatná aplikace. Google také pomůže společnosti Tenor investovat do technologie služby, stejně jako do vztahů s partnery obsahu a API.

Společnost Tenor má dlouhý seznam partnerů, včetně filmových studií, vydavatelů videoher a dalších, s nimiž spolupracuje, aby propagovali své služby nejnovějšími a nejrelevantnějšími GIF. Společnost také podporuje vyhledávání GIF u jiných aplikací, včetně Facebooku a WhatsApp. Asi před rokem Tenor aktualizoval svou aplikaci pro Mac, aby se stala první aplikací, která umístí GIF do Touch Bar, který je v MacBooku Pro.

Zdroj: macrumors.com