Tranzitní trasy v aplikaci Mapy jsou nyní k dispozici v St. Louis, Missouri a několika metropolitních oblastech ve Virginii, včetně Richmondu a regionu Hampton Roads Virginia Beach-Norfolk-Newport News.



Vybráním karty Transit v aplikaci Mapy na iPhone, iPadu nebo Mac mohou uživatelé nyní přistupovat k trasám MetroBus a vlakovým trasám MetroLink v oblasti St. Louis, trasám GRTC v oblasti Richmond a vlakovým, autobusovým a trolejbusovým trasám v oblasti Virginia Beach-Norfolk-Newport News včetně časů příjezdu a odjezdu.

Společnost Apple rozšířila podporu tranzitních tras v posledních dvou měsících, takže jsou nyní také dostupné v Tucson v Arizoně; Albuquerque, Nové Mexiko; Orlando, Florida; a Columbia, Charleston a Greenville v Jižní Karolíně. Když se objevila v roce 2015, byla zpočátku omezena na Baltimore, Berlín, Boston, Chicago, Londýn, Los Angeles, Mexico City, New York, Philadelphii, San Francisco, Sydney, Toronto a přibližně 300 měst v Číně.

Od té doby Apple rozšířil tuto funkci na desítky dalších měst po celém světě. Seznam měst s podporou této funkce je k dispozici na stránce Dostupnost funkcí iOS na webových stránkách společnosti Apple, ačkoli je ještě třeba ji aktualizovat tak, aby byly na stránce zaznamenány i nejnovější přírůstky v Missouri a Virginii.

Zdroj: macrumors.com