Apple právě zveřejnil nové sestavení iOS 11.3 speciálně pro nový 9,7 palcový iPad, který byl představen na úterní konferenci. Toto sestavení vypadá, že už by mohlo být tzv. Golden Master vydáním = finální beta verzí před uvedením systému veřejnosti.



Nedávno nalezený kus kódu potom odkrývá, že na Apple Watch přijdou nové ciferníky. A nebude tomu tak dlouho trvat. Dorazit by měly už ve watchOS 4.3. Z částí kódu můžeme jen hádat, o co se bude jednat. Téměř s jistotou však můžeme říci, že se nové ciferníky budou týkat podpory LGBT. Prozrazuje nám to totiž celý druhý řádek, ve kterém hned v názvu ciferníku vidíme slovo Pride. Jeho popis je pak (v překladu): „Digitální ciferník, který zobrazuje duhové stuhy“. První řádek ještě dodává, že bude ciferník obsahovat animované video, ve kterém se tyto duhové stuhy budou nějakým způsobem nezávisle na sobě vlnit.

Útržky kódu byly nalezeny v části systému se zpřístupněním, typ komponenty která obstarává například audio popis pro nevidomé. Tento balíček pak bude pravděpodobně sloužit jako nějaká část aplikace „Watch“, pomocí které můžete konfigurovat Vaše hodinky na iPhonu. I přes to, že tato aplikace se na iPadu nenachází, často bývají některé kousky kódu prostě pohozeny i na jiných verzích iOS (stalo se to tak například i v minulosti, kdy ze softwaru HomePodu unikla tehdejší ikona iPhonu X, která prozradila kompletní design přední části a displeje od okraje k okraji – na HomePodu samotném však neměla taková ikona co dělat – HomePod nemá vhodný displej pro její zobrazení).

Minulý rok Apple na podporu LGBT komunity prodával i speciální duhový pásek pro Apple Watch. Stejně tak se Apple každoročně zapojuje do Pride průvodu. Dalo by se tak čekat, že Pride ciferníky jsou téměř jistá věc.

Zdroj: 9to5mac.com