Poté co jsme vás tento týden informovali o nové vlajkové lodi Huawei, která vypadá jako by z oka vypadla iPhonu X (kromě toho, že vypadá hůře), se tento týden společně se svou vlajkovou lodí Huawei rozhodl ještě k jednomu „revolučnímu“ kroku. Představil totiž svoje AirPods.



Huawei svá sluchátka nazval FreeBuds, ale každému je hned na první pohled jasné, že se jedná o přímou kopii sluchátek AirPods od Applu. Huawei se tak už podobnost ani nesnaží zakrýt. Stejně jako u jeho nové lajkové lodi. Sluchátka se pordávají za €159 a nabídnou 10 hodinovou výdrž baterie. Huawei se tak pyšní, že jeho sluchátka mají proti AirPods až dvakrát větší výdrž. Stejně jako Apple AirPods, i okopírované FreeBuds nabídnou krabičku, do které sluchátka uložíte a krabička je nabíje znovu. Kolikrát? To zatím není známo.

Narozdíl od jablečných bezdrátů jsou však sluchátka FreeBuds v krabičce umístšna horizontálně. Tudíž tam leží, jako „v rakvi“. Huawei se chlubí snadným párováním s jeho novou vlajkovou lodí, která přišla o sluchátkový Jack (proč by to kdo kdy dělal, že?). Osobně jsem na jednoduché párování celkem zvědav. Co totiž jednoduché párování a vylepšený Bluetooth umožňuje v AirPodech je čip W1. Nic takového zatím žádná konkurence nepředstavila a tak je jen těžké odhadovat, jak moc bude ve skutečnosti poslech srovnatelný. O tom všem vás budeme informovat v následujících týdnech.

https://twitter.com/vladsavov/status/978676071703990274

https://twitter.com/vladsavov/status/978660444796801024

Zdroj: theverge.com