Několik posledních generací iPhonů sice je voděodolných, nicméně pokud jej při nabíjení hodíte do vody, stále můžete mít problém. Nabíjecí konektor totiž voděodolný není a tak může jednoduše způsobit zkrat. Patent, který se tento týden dostal na světlo světa by však takový problém mohl do budoucna vyřešit.



Apple si pohrává hned s několika možnostmi. První z možností je prostá změna tvaru napájecího kabelu lightning. Konektor by tak měl být při zapojení ve tvaru klínu. To by při zapojení do zařízení vytvořilo bariéru, přes kterou by se voda nedostala a tím by tak konektor udělala voděodolným. Na patent se můžete podívat níže.

Druhá možnost už je mnohem složitější. Telefon by měl dokázat vytvořit vakuum ve chvíli, kdy bude kabel připojen. Toho by chtěl dosáhnout Apple díky generátoru, který by dokázal vytvořit vibrace a následné vakuum. Obrázky z patentu však ukazují spíše na to, že by toto zařízení na vytvoření vakua mělo být spíše v příslušenství, které by mělo voděodolnou certifikaci, než v zařízení samotném.

Stejně jako předchozí dnešní patent, i tento byl registrován v září roku 2016. Moc tak s tímto vylepšením nepočítejte. Ne že by nemohlo přijít, nicméně Apple často patentuje vylepšení, které nikdy v praxi nepoužije. Nabízí nám tím ale dobrý pohled na to, nad čím společnost přemýšlí. Stejně si však myslím, že v tomto případě nás to příliš trápit nemusí. Neznám nikoho, kdo by potápěl do vody nabíjející se telefon.

Zdroj: theverge.com