Společnost Japan Display plánuje navýšit o 517 milionů dolarů prostřednictvím alokací akcie třetích stran a prodeje aktiv, takže bude mít prostředky na dodávku LCD displejů pro nové iPhony, uvádí agentura Nikkei.



Spekulace naznačují, že Apple plánuje v příštím roce představit dva iPhone s OLED displeji (5,8 a 6,5 ​​palců) a jeden iPhone s LCD displejem (6,1-palcový), přičemž zařízení s LCD displejem bude levná varianta vedle dvou dražších zařízení s OLED displeji. S Japan Display Apple opět plánuje investovat do LCD displejů, mohlo by to být ale problémem v budoucnu, kdyby se Apple rozhodl zcela opustit LCD technologii pro technologii OLED, říká Nikkei. Nicméně se zdá, že Apple počítá u některých modelů s LCD displeji kvůli poklesu cen.

Předchozí spekulace totiž naznačují, že Apple má zájem o tzv. Full Active LCD displeje, které vyrábí právě Japan Display, o nichž se říká, že splňují nebo překračují některé výhody OLED displejů mezi které patří právě nižší cena. Displeje Full Active mají menší rámeček než tradiční LCD a mají dostatek ohebnosti, aby mohly být použity v zakřivených nebo šikmých provedeních. Očekává se, že všechny tři iPhony, které by měly letos vyjít budou vycházet z celoobrazovkových návrhů s minimálními obrysy, podobně jako iPhone X. Tlačítko Home Button bude vyřazeno, přičemž se můžeme těšit na i Face ID v každém z nich.

Zdroj: macrumors.com