Jimmy Iovine podle původních zpráv měl opustit v srpnu letošního roku společnost Apple, ale The Wall Street Journal dnes oznámil, že Jimmy Iovine se v srpnu přestěhuje do konzultační role Apple Music. Iovine řekl: „Jsem odhodlána dělat cokoliv s Eddy [Cue], Tim [Cook] a Apple potřebují, abych pomohl kdekoli a jakkoli mohu.



Zatím není jasné, co přesně bude dělat ve své konzultační roli se streamovací hudební službou, ale po jeho přechodu už nebude veřejnou tváří Apple Music.

Iovine údajně plánuje strávit více času se svou rodinou, zatímco současně podporuje Apple Music a Apple Senior Viceprezidenta Eddy Cue „podle potřeb“. Podle lidí blízkých Iovina se prokázalo, že přechod od „kultivované kultury“ společnosti Beats k zaměření Apple na „přitažlivost k masám lidí“ je pro něj výzvou.

Zatímco Iovine byl veřejnou tváří Apple Music a pořádal setkání se zaměstnanci a umělci v Los Angeles, v posledních letech byla „většina operací Apple Music“ určena Robertu Kondrkovi a Jeffovi Robbinovi, dohlížejícím na obchodní a inženýrské strany. Cue říká, že nyní rozhoduje o tom, zda bude pokračovat v rozdávání odpovědností mezi Kondrkem a Robbinem, podporovat jeden k více veřejnosti, nebo najmou někoho mimo Apple, aby se stal novým Iovinem.

Iovine spolupracuje s týmem Apple Music od roku 2014, kdy společnost Apple získala společnost Beats Electronics a službu Beats Music, z nichž obě byly založeny Iovine a Dr. Dre. Před touto akvizicí měla společnost Iovine dlouhou historii s Applem, nejprve jako předplatné hudební služby pro Steve Jobs v roce 2003, kdy předběhli dobu streamování.

Přesto lidé, kteří jsou obeznámeni s jeho plány, nyní potvrdili, že načasování jeho přechodu je do určité části „propojeno“ s akciemi společnosti Apple, které získal při akvizici Beats. Konkrétně mu má být vyplacena poslední část v srpnu 2018.

Zdroj: macrumors.com