Chyba ochrany osobních údajů oznámila brazilský server Mac Magazine, ten oznámil přístup ke skrytým zprávám na uzamčeném iPhonu při požádání hlasové asistentky Siri, aby zprávy přečetla. Od verze iOS 11 můžete nastavit oznámení zpráv, která mají být skryté na uzamčené obrazovce – uvidíte, že zpráva přišla, ale její obsah je skrytý.



Toto nastavení je ve výchozím nastavení zapnuté na zařízení iPhone X, kde se jednoduše na něj jednoduše podíváte a telefon se odemkne a umožní zobrazit obsah. Nicméně se zjistilo, že Siri bude číst obsah většiny zpráv, i když je obsah na displeji skrytý.

Jedinou výjimkou je aplikace Zprávy od Applu, kde Siri bude číst pouze v případě, když je telefon odemčen. Ale pro další aplikace pro zasílání zpráv, jako je WhatsApp, Telegram a Skype, bude Siri zveřejňovat obsah zpráv komukoli, kdo zvedne zamčený telefon.

Chyba je v systému iOS 11.2.6 a v beta verzi iOS 11.3. Ohlásila to společnosti Apple.

Chcete-li skrýt nebo zobrazit obsah zpráv na obrazovce Zamknout, přejděte do nabídky Nastavení > Oznámení, zvolte aplikaci, vyberte možnost Náhled a poté vyberte možnost.

Zdroj: 9to5mac.com