Nový koncept pro aplikace ukazuje, jak lze perfektně využít AR. Konkrétně Pickard ukazuje, jak to vypadá, když se AR používá k tomu, aby aplikace pomohla sestavit nábytek, který jsme zakoupili v Ikee.



IKEA byla jedním z prvních partnerů společnosti Apple, která přinesla ARKit do své aplikace pro iOS, která pomáhá zákazníkům představit si nábytek a produkty ve svých domácnostech. Vývojář Adam Pickard však chtěl udělat krok dále tím, jak by AR mohla být užitečná při sestavování nábytku. Přestože příručka IKEA pro sestavení nábytku je  navržená dobře, lidé s ní často bojují. Zatímco toto je prozatím pouze koncept, nemusí to trvat dlouho, než se objeví tato nebo podobná aplikace.

Pickard poznamenává, že navrhl AssembleAR, který zachovává diagramy a rozvržení papírového manuálu IKEA, ale přidal animaci a odkaz na reálnou velikost, který může pomoci zjednodušit proces sestavování. Zatímco aplikace je vytvořena na iPhone X, Pickard říká, že použil kreativní sadu Adobe k její tvorbě, aniž by se zmínil o ARKit, ale zdá se, že pokud by oficiálně spustil tuto aplikaci, byla by sestavena pro ARKit.

Zdroj: 9to5mac.com