Před několika měsíci jsme mohli číst o tom jak se lidé baví pomocí aplikace Facebook o různých věcech, a pak se jim na Facebooku objeví reklamy na tu samou věc. Využil Facebook mikrofon iPhone nebo iPadu, aby je odposlouchal a poté zobrazoval reklamy na základě toho, co slyšel?



V dnešním článku si ukážeme, jak toto odposlouchávání zakázat. Není důvod, aby jakákoliv služba měla přístup k mikrofonům vašeho zařízení. Pokud tento přístup odmítnete, pak vás Facebook nemůže odposlouchávat.

Jak zamezit odposlouchávání Facebooku a jiných aplikací 

  • Otevřete Nastavení.
  • Přejděte na položku Soukromí > Mikrofon. Zde uvidíte seznam všech aplikací, kterým jste udělili svolení k použití mikrofonu. Když poprvé použijete aplikaci, která potřebuje (nebo jen chce) přístup k mikrofonu, zobrazí se pole vyžadující vaše oprávnění. Proto každá aplikace, kterou zde vidíte, je taková, které jste výslovně povolili používat mikrofon.
  • Chcete-li zrušit přístup, stačí přepnout přepínač do polohy vypnuto.

Můžete rozhodnout, které aplikace skutečně potřebují přístup k mikrofonu vašeho iPhone. Pokud jde o aplikaci pro nahrávání zvuku, tak ta nemůže pracovat bez přístupu k mikrofonu. Stejně tak Skype nemůžete využívat bez povolení k mikrofonu a kamery. Aplikace Instagram a WhatsApp však nepotřebují používat mikrofon, pokud nechcete například nahrávat videa nebo přes ně telefonovat.

Zdroj: cultofmac.com