Apple by měl podle nejnovějších informací ze zprávy serveru Bloomberg představit svůj nový levnější iPad společně s novým softwarem pro vyučování na konferenci příští úterý. Chce tak dosáhnout návratu vyučujících institucí od Googlu a Microsoftu zpátky k Applu a jeho Class Kitu.



Nového iPadu bychom se tak už skoro na 100% měli dočkat skutečně na konferenci příští úterý. V podstatě to dává smysl. Konference by totiž měla být zaměřena na studenty a vyučující. Apple by chtěl zdůraznit možnost využití jeho technologií ve výuce. Zatímco v minulosti Apple přišel o obrovskou část trhu, když vyučující instituce začaly nakupovat namísto iPadů Chromebooky od Googlu, respektive podobné řešení od Microsoftu, díky jejich nižší ceně.

Cena nového iPadu by se měla pohybovat někde okolo 250 dolarů. Pro srovnání, za levný iPad z minulého roku si Apple řekl 329 dolarů. To je obrovský rozdíl. Otázkou však je, kde se cena zastaví ve skutečnosti. Pokud by se ale tomuto tvrzení dalo věřit, znamenalo by to pro nás, že za nový levný iPad zaplatíme v našich končinách jen něco málo přes 8 000 Kč. Nový iPad by se měl zaměřit skutečně hlavně na cenu. To znamená, že kromě minimálního vylepšení výkonu se žádných větších změn nedočkáme. Je zde také šance, že Apple přidá podporu pro Apple Pencil i na tento nejlevnější iPad. V současnosti totiž mají podporu Apple Pencil pouze iPady Pro.

Ve zprávě se také dočteme, že Apple neplánuje představit žádný levnější MacBook na této konferenci. Zpráva sice potvrzuje, že Apple na levnějším MacBooku (Air?) pracuje, nicméně na event příští týden to už nestihne. Mohl bychom se ho ale dočkat na další nadcházející konferenci – WWDC v červnu tohoto roku. Ačkoliv se zpráva nijak nezmiňuje o specifikacích levnějšího MacBooku (kromě Retina displeje), dočteme se, že bude tento MacBook nahrazovat dosavadní MacBook Air.

Apple tak dost pravděpodobně nepředstavením levnějšího MacBooku zklame. Nové levnější iPady by ale měly pomoci s návratem uživatelů z konkurenčních platform.

Zdroj: iphonehacks.com