Minulý týden se výkonný ředitel společnosti MoviePass Mitch Lowe zmínil o tom, že aplikace sleduje kudy jezdíte z domova do kin a upozorňuje na to, kam se vydáte dále pomocí polohových služeb v systému iOS.



Tento týden, prostřednictvím e-mailů se zákaznickou podporou a v rozhovoru s Variety, se MoviePass a Lowe omlouvají za tuto špatnou charakteristiku toho, jak aplikace využívá polohové služby. Lowe přiznal, že je třeba vyloučit jakékoli mylné představy, že společnost MoviePass shromažďuje data týkající se polohy, která by neměla být shromažděna. Vysvětlil, že aplikace MoviePass využívá možnosti standardních lokalizačních služeb na bázi opt-in a specifikoval, že existují pouze dvě možnosti, kdy aplikace využívá identifikaci vašeho umístění: když provádíte vyhledávání kin ve vaší blízkosti a při kontrole dostupných kin.

V opačném případě Lowe uvedl, že aplikace Moviepass vás nevidí před nebo po vyhledávání kina nebo kdykoliv, když aplikace není otevřená. „FilmPass nesleduje ani nikdy nezaznamenal ani nesbíral data o poloze našich uživatelů v žádném okamžiku, kdy aplikace není aktivní.“ Minulý týden Lowe po komentářích odstranil možnosti sledování na pozadí. V dopise generální ředitel uvedl, že aplikace MoviePass tuto funkci nepoužívá a nikdy ji ani nevyužila.

Zdroj: macrumors.com