Dlouho očekávaná podložka pro bezdrátové nabíjení – AirPower – dorazí (jak jsme vás již dříve informovali) na konci tohoto měsíce. Tvrdí tak Taiwanský server DigiTimes a je tak již třetím zdrojem, který potvrzuje tuto skutečnost.



Ve zprávě se však dozvíme i mnohé další zajímavé informace, které pro nás zatím byly neznámé. Údaje ve zprávě tvrdí, že maximální nabíjecí výkon bude 29 wattů, to je v porovnání se 7,5 wattovou nabíjecí podložkou pro jedno zařízení značný rozdíl. Mohlo by to tak znamenat, že na AirPower podložce budeme moci nabíjet i více zařízení stejného druhu, třeba tři kompatibilní iPhony.

Jenom pro připomenutí, AirPower bude fungovat s iPhony 8, 8 Plus, X, také s novým nabíjecím pouzdrem pro AirPody a s Apple Watch Series 3. AirPower bude moci nabíjet více zařízení najednou. Apple na své konferenci demonstroval možnost nabíjet AirPody, Apple Watch a iPhone zároveň. Vlastnosti nabíjet více zařízení najednou je dosaženo díky proprietární technologii vyvíjenou společností Apple. Apple se také dříve zmínil, že bude pracovat na tom, aby se jeho technologie stala co nejvíce kompatibilní s Qi standardem, který používají dnes všechny telefony, které umožňují bezdrátové nabíjení.

Zdroj: macrumors.com