Eddy Cue poskytl v pondělí krátký pohled na stav Apple Music, podle něhož se streamovací služba společnosti nyní může pochlubit přibližně 38 miliony předplatitelů. Cue odhalil tyto informace během rozhovoru v Southwest festival.



Podle kterého služba nedávno získala dva miliony nových předplatitelů za něco málo přes měsíc. Dále dalších 8 milionů v současné době poslouchá Apple Music ve zkušební verzi. Spotify minulý měsíc oznámila, že plánuje zveřejnit statistiku, a ukáže, že má 71 milionů uživatelů. V roce 2017 zaznamenala služba 159 milionů aktivních uživatelů, kteří streamovali 40,3 miliardy hodin obsahu.

Zatímco 100 milionů lidí je velká skupina, Cue řekl, že je spousta prostoru pro růst. Ve svém rozhovoru ředitel Apple Music odhadl, že na světě budou asi dvě miliardy lidí, kteří by mohli být předplatiteli Apple Music, Spotify nebo nějaké jiné streamovací služby. Cue dodal, že více než půl miliardy zákazníků každý týden otevírá App Store a všichni by mohli být potenciálními předplatiteli.

Zdroj: appleinsider.com