Společnost Apple dnes informovala vývojáře o nové změně zásad prostřednictvím služby iTunes Connect. Od dubna se text „Co je nového v této verzi“ a adresy URL podpory v aplikacích App Store již nebudou moci libovolně měnit.



Tato zpráva byla tiše zveřejněna na portálu iTunes Connect pro přihlášené vývojáře přes noc. Doposud měli vývojáři možnost upravit URL adresu pro podporu aplikace, adresu URL pro marketing a poznámky k aktualizaci. Pokud obsahovala verze chyby nebo způsobila selhání, někdy vývojáři přidali do poznámky k aktualizaci řádek, aby zákazníkům sdělili, že se očekává další aktualizace, která tuto chybu opraví. To vše již nebude od dubna možné. Apple k tomu sdělil: „Počínaje dubnem budete moci pouze při odesílání nové verze vaší aplikace upravovat adresu URL podpory, marketingovou adresu URL a text „Co je nového v této verzi“.“

V podstatě budou tato pole zamčena, pokud vývojář nepředloží nový binární kód s novým číslem verze. Upravený text pak bude zobrazen, když je aktualizace aplikace schválena společností Apple. Apple neposkytl žádné vysvětlení pro tuto změnu, ale je pravděpodobné, že se tak stalo kvůli spamu. Společnost Apple nyní také poskytuje jednotnou finanční zprávu pro výdělky vývojářů, která kombinuje prodej aplikací ze všech měn do jediného agregovaného formuláře.

 

Zdroj: 9to5mac.com