Když vám někdo ukradne prostředky v kryptoměnách, s nejvyšší šancí své peníze díky anonymitě systému už nikdy neuvidíte. Jak to tak vypadá, spoluzakladatel Applu – Steve Wozniak – se o této skutečnosti přesvědčil na vlastní kůži. Sám byl nedávno okraden o několik Bitcoinů v celkové hodnotě okolo 74 000 amerických dolarů. Jak se to stalo?



Během rozhovoru pro server Global Business Summit Steve Wozniak mimo jiné popsal, jakým způsobem byl podveden. Celý problém spočíval v platbě kartou. Dotyčná osoba na druhé straně si totiž chtěla Bitcoiny od Wozniaka koupit. Jakmile však transakce proběhla a Bitcoiny byly odeslány do peněženky druhé strany, platba platební kartou byla okamžitě zrušena což znamenalo, že Wozniak z této transakce nedostal vůbec nic. Podle jeho vlastních slov byl celkem podveden o 7 Bitcoinů. Woz také poznamenal, že se do světa kryptoměn nevrhnul z pohledu investice, ale spíše byl zvědavý, jestli vůbec a do jaké míry by mohly kryptoměny nahradit kreditní karty a peníze například během cestování.

Je vám Wozniaka líto? Popravdě ani tolik nemusí. Sám totiž do Bitcoinu investoval nemalé částky v době, kdy se Bitcoin obchodoval za 700 dolarů. Sám tedy sice ztratil 7 Bitcoinů, stále má však obrovské zásoby, ta které by jsme se určitě také nezlobili. Nakonec je nutné dodat, že i přes špatnou zkušenost Woz stále zůstává příznivcem kryptoměn a dodává, že se mu líbí hlavně myšlenka, že se jedná o decentralizovanou měnu, která není ovládána státním orgánem.

Zdroj: bgr.com