V průběhu minulého měsíce jsme vás informovali o kuriózním problému, který vzniknul v nově dokončeném sídle Applu – Apple Parku. Zaměstnanci tam totiž hojně začali narážet do skleněných stěn kanceláří. A podle posledních zpráv se počet nehod stále zvyšuje. Apple má však plán. Na stěny nalepí nálepky.



Pro ty co neví, Apple Campus je nové sídlo Applu, jehož konečná cena se vyšplhala na něco málo přes 5 miliard amerických dolarů. Jedná se o kruhovou stavbu využívající z velké částí jako designový prvek sklo. Najdeme zde také největší zakřívené skla na světě. Zaměstnanci už v minulosti začali na skleněné zdi umisťovat nálepky, nicméně ty byly vždy později odstraněný z důvodu, že se jednalo o rušivé prvky designu stavby. Podle nejnovějších informací se však počet nehod stále zvyšuje a to dokonce takových, které vyžadovaly zásah zdravotníka.

Už by tomu však tak nemuselo být. Alespoň to tak vypadá. Společnost Foster + Parners, která má na starosti design jablečného sídla, právě teď rozmisťuje černé čtvercové nálepky na zakřivené části skel aby byla zlepšena viditelnost a snížila se pravděpodobnost vzniku rizika. Nálepky však měly být rozmisťovány už od 30. prosice a tak je nejasné, zda se jedná o ty stejné nálepky, které byly už dříve odstraněny, nebo byly nějaký způsobem upraveny. Podle slov jednoho z architektů byla celá stavba navrhována s důrazem na bezpečnost. Sám ale potvrdil, že s možností, že by lidé naráželi do stěn nepočítali.

Zaměstnanci začali být stěhování do nových prostor 2. ledna, nehody se pak začaly dít hned první den a to se dvěma zraněnými zaměstnanci (zranění hlavy). Další pak následoval dva dny na to, 4. ledna. Foster + Partners poté začal rozmisťovat ještě více výstražných nálepek pro lepší viditelnost stěn. Podle jejich vlastních slov byly nálepky efektivní a skutečně počet nehod snížily, neboť od té doby již nebyl zaznamenán žádný incident.

Zdroj: 9to5mac.com