Společnost Apple nabízí tříměsíční bezplatnou zkušební verzi své streamingové služby. Dále potom služba stojí 9,99 dolarů, pokud se uživatel rozhodne pokračovat v jejím používání.



Největší soupeř služby Apple Music, Spotify, však nabízí free verzi, která umožňuje uživatelům poslouchat hudbu zdarma, ale zobrazuje reklamy každých pár písní a omezuje pořadí skladeb. Vypadá to, že Spotify má určité problémy s pirátstvím. Podle agentury Reuters má Spotify zhruba 2 miliony uživatelů, kteří v současné době používají upravené verze programu Spotify, což jim umožňuje poslouchat neomezenou a kvalitní hudbu bez zaplacení služby. V publikaci je totiž uvedeno, že Spotify má ke konci roku 2017 157 milionů předplatitelů, přičemž za tuto službu platí pouze 71 milionů účastníků.

To je vážný problém v průmyslu, kde umělci dostávají za svou práci jen málo. Ještě důležitější je to, že společnost Spotify může zvýšit náklady bez růstu výnosů. Na rozdíl od bezplatných uživatelů, kteří se mohou stát v budoucnu placenými uživateli, uživatelé s upravenou verzí Spotify pravděpodobně nebudou za tuto službu platit. Společnost Spotify uvedla, že má dvakrát tolik předplatitelů jako Apple Music. To se mírně změnilo, když Eddy Cue oznámil, že Apple Music má nyní 38 milionů předplatitelů, s 8 miliony uživatelů, kteří mají tuto službu ve zkušební verzi.

Zdroj: 9to5mac.com