Nedlouho poté, co byla z App Store stažena šifrovaná aplikace pro zasílání zpráv Telegram, Apple zjistil, že se prostřednictvím této aplikace šíří dětská pornografie, proto bylo nařízeno, aby společnost sdílela své šifrovací klíče s Federal Security Service (FSB).



Nejvyšší soudce Alla Nazarova v úterý odmítl odvolání Telegramu proti Federální bezpečnostní službě, která v loňském roce požádala společnost, aby sdílela své šifrovací klíče. Telegram odmítl vyhovět a obdržel pokutu ve výši 14 000 dolarů. Firmě bylo nařízeno, aby vyhověla zákonu z roku 2016, který vyžaduje, aby byla poskytnuta FSB možnost dešifrovat zprávy.

Telegram byl kritizován za použití vlastního šifrování a kvůli tomu, že ve výchozím nastavení nepoužívá šifrování typu end-to-end, pouze v tzv. Tajných zprávách. Díky šifrování typu end-to-end by služba nemohla předat šifrovací klíče. Vždy doporučujeme používat aplikaci s šifrováním typu end-to-end, jako je například Signal, WhatsApp nebo aplikaci Apple Zprávy. Zatímco vlády nemají žádný zájem o rozhovory obyčejných lidí, existuje spousta zločinců, kteří by toho dokázali zneužít.

Zdroj: 9to5mac.com