Nedávno vydaný Samsung Galaxy S9+ je dodáván s novou biometrickou bezpečnostní funkcí inteligentního skenování, která v podstatě kombinuje technologii Face Recognition a Iris Scanning, která se objevila v loňském Note 8.



V letošním roce společnost Samsung spojila technologie Face Recognition a Iris Scanning do jediné funkce nazvané Inteligentní skenování. Společnost Samsung dokonce uvádí, že skenování duhovky může poškodit zrak dítěte a může způsobit problémy u dospělých. Trochu znepokojující, když každý z nás zařízení používáme denně. Navíc řada uživatelů si při používání funkce stěžují na unavené oči. Jedna věc, kterou jsme si všimli, je, že inteligentní skenování ještě neumožňuje ověřit nákupy společnosti Samsung Pay.

Apple na druhé straně funkci Face ID tolik věří, že ji můžete použít k odemknutí telefonu, automaticky vyvolat přihlašovací údaje, nakupovat s Apple Pay, iTunes a App Store a dokonce ji můžete použít k odemknutí citlivých a soukromých aplikací, jako je bankovní aplikace Bank of America a Paypal. V testu rozsahu jsme drželi telefony v délce paží. Face ID fungovalo vždy. S9+, někdy pracoval okamžitě, ale jindy nás přiměl, abychom telefon přiblížili k naší tváři. Umístěním obou telefonů na stůl pod úhlem od obličeje uživatele se iPhone X mohl odemknout při prvním pokusu, zatímco S9 + se musí držet vzpřímeně, aby se mohl odemknout. Provedení stejného testu na úrovni pasu přineslo podobné výsledky

S9+ rozhodně porazí iPhone X při odkázání uživatele na domovskou obrazovku. Apple iPhone vyžaduje, aby uživatel přejel prstem přes obrazovku nahoru, což je další krok, který zabere čas. Samsung vám nabízí možnost jít přímo na domovskou obrazovku, když používáte inteligentní skenování. Takže který systém autentizace obličeje je lepší? Samsung jednoznačně vyřešil některé problémy tím, že spojil obě metody autentizace dohromady, ale stále není tak dobrá jako Face ID obsažené v iPhone X, které je mnohem spolehlivější.

Zdroj: appleinsider.com