Pojďme se podívat na praktický pohled na nový iPad šesté generace a porovnejme ho s loňským modelem. iPad je k dispozici i ve zlaté barvě, ale exteriér je doslova totožný s tím starým.



Zevnitř byl procesor aktualizován na čip Apple A10 Fusion, který byl obsažen v iPhone 7 a 7 Plus. V testu Geekbench 4 byl nový iPad o 44 procent rychlejší. Multi-core ukázalo ještě více zlepšení s 53 procentním lepším skóre. V GPU testu nebyl tak velký rozdíl, ale nový iPad byl ještě o 23 procent rychlejší. V testu Antutu HTML5 ve srovnání se starým iPadem jsme zaznamenali o 22 procent lepší skóre. Jedna věc, kterou jsme si všimli, je to, že iPad 2017 zaostává za některými benchmarky, přestože jsme je začali v přesně stejném čase.

Za cenu, která je přesně stejná jako v loňském roce, nový iPad 2018 rozhodně překonává starý z hlediska výkonu. Aplikace her a rozšířené reality by měly určitě fungovat mnohem plynuleji a dokonce i celé uživatelské rozhraní běží mnohem rychleji. Kromě toho získáte podporu Apple Pencil, který lze koupit za cenu 2 590 Kč.

Zdroj: appleinsider.com