Magazín Vogue publikoval nový rozhovor s výkonným ředitelem společnosti Apple Jonym Ive. V rozhovoru se probíralo například to, jak vznikal designový proces společnosti Apple a o nadcházející výstavě, kterou Ive sponzoruje.



Rozhovor probíhal v Apple Park. Slavná modelka a herečka Naomi Campbell se ho ptala na různá témata spojených s jeho osobním vztahem k designu a kreativnímu procesu.
„Můj otec byl opravdu dobrý řemeslník – byl to klenotník – takže když jsem vyrůstal, tak jsem pochopil, jak se věci dělají a jak je důležitý dobrý design, což mělo na mě velký vliv.“ Ive také mluvil o tom, že pro něj není těžké zachovat si tajemství o nových produktech: „Já to opravdu nevidím jako tajemství – když na něčem pracuji a není to hotové, nechci to nikomu ukázat.

Jedním z definujících věcí o nápadech je, jak jsou křehké: když si nejste jisti, zda něco funguje, myšlenka je zranitelná. Součástí ochrany myšlenky je, abyste byli opatrní, komu ji ukážete; předčasná kritika může uzavřít něco, co si zaslouží šanci.“ Campbell také diskutovala o nové výstavě. Ive bude sponzorovat výstavu v londýnském designovém muzeu, kde bude výstava Azzedine Alaïa, bývalého oceněného módního návrháře. Nová výstava se otevře v květnu a bude trvat do října. Ive mluvil jsem o pozorování jeho práce.

„Byl to dokonalý návrhář. Miloval jsem jeho studio, ve kterém pracoval, miloval jsem to jak pracoval – jeho proces. Měl jsem k němu úctu, když jsem ho sledoval a miloval jsem, že mě nechává sledovat. Bylo neuvěřitelné vidět způsob, jakým uchopil materiál a vytvořil nové, krásné věci.“ Celý rozhovor je zajímavým pohledem na osobní, nikoliv pracovní život Ive. V minulém prosinci se vrátil do své manažerské role v designovém týmu společnosti Apple po dokončení Apple Park.

Zdroj: 9to5mac.com