S nedávno vydaným iPadem šesté generace se začalo spekulovat o tom, zda je lepší pořídit si 9,7-palcový iPad Pro, nebo nový iPad. V následujícím článku se podíváme na srovnání jejich dovedností v oblasti zpracování videa.



Na tomto videu je tedy pracováno s videoklipy s vysokým rozlišením, které byly pořízeny pomocí iPhone X ve formátu 4K, šedesát snímků za sekundu a druhý videoklip 1080p rychlostí 240 snímků za sekundu – oba kódované pomocí kompresního kodeku H.265. Bylo testováno, jak dlouho trval import souborů v aplikaci iMovie pro iOS, byly prováděny rychlé úpravy a exportování záznamů, aby se zjistilo, jak tyto dvě zařízení pracují a zda se tento nejnovější iPad dokáže vyrovnat iPadu Pro pokud se jedná o úpravu videa.

Podobný test byl proveden již v roce 2015, kdy byl porovnán původní iPad Pro s čipem A9X a 4 GB RAM s MacBook Pro 2013 s čipem Intel i7 2,3 GHz a 16 GB RAM. Nový 9,7-palcový iPad, který byl představen minulý týden, obsahuje stejný čip A10 Fusion jako loňský model iPhone 7 a přichází také s 2 GB RAM. A10 Fusion čip je první čtyřjádrový mobilní čip Apple s dvojicí vysoce výkonných jáder spojených se dvěma energeticky účinnými jádry.

Podle Apple má o 40% vyšší výkon CPU a 50% vyšší grafický výkon v porovnání s čipem Apple A9. Jeho vysoce výkonná jádra se automaticky používají při provádění složitých úkolů, jako je například hraní her nebo úprava 4K videa. Ovladač výkonu navržený společností Apple rozhodne v reálném čase, co by mělo běžet pro daný úkol, aby byl optimalizován výkon nebo životnost baterie.

Zdroj: idownloadblog.com