Podpora aplikace Instagram byla ukončena v aktualizaci, která byla zveřejněna dnes ráno. Spíše než snaha o obnovu aplikace, se společnost Instagram rozhodla ukončit podporu pro toto zařízení.



 

„Aplikace Instagram pro Apple Watch již nebude k dispozici, jakmile uživatelé upgradují na verzi 39 v iOS, která byla vydána 2. dubna 2018. Jsme odhodláni poskytovat uživatelům nejlepší zkušenosti s našimi produkty a budeme pokračovat v hledání způsobů, jak toho dosáhnout na všech platformách.“ Apple v loňském roce začal upozorňovat vývojáře na to, že aplikace pro Apple Watch musí být nativní postavené s watchOS 2 SDK nebo novější od 1. dubna 2018.

Aplikace, které nadále používají watchOS 1, již nelze aktualizovat. Společnost Apple nyní vyžaduje, aby byly pomocí watchOS 4 SDK vytvořeny všechny nové aplikace pro watchOS. Funkce služby Instagram budou i nadále k dispozici na Apple Watch, ale prostřednictvím oznámení odeslaných na připojený iPhone. Instagram se připojuje k několika dalším významným společnostem, které zrušily své aplikace pro watchOS, včetně Twitter, Google Maps, Amazon a eBay.

Zdroj: macrumors.com