„AirPods jsou neuvěřitelně populární a vidíme je na stále více místech – v tělocvičně, v kavárnách, kde lidé pomocí svých zařízeních Apple poslouchají hudbu,“ říká Cook. „Tento produkt je hit a my se snažíme splnit neuvěřitelně vysokou poptávku.“



Společnost Apple neposkytuje informace o tom, jak moc se AirPods prodává a místo toho zařazuje bezdrátová sluchátka do své široké kategorie „Ostatní produkty“ ve výsledcích výdělků, ale je zde alespoň několik důvodů se domnívat, že jsou opravdu velmi populární. Začátkem března společnost Apple oznámila tržby ve výši 3,9 miliardy dolarů z kategorie „Ostatní produkty“, což je impozantní nárůst o 38 procent oproti předchozímu čtvrtletí. Apple uvedl, že její výrobky, jako jsou AirPods, Apple Watch, Apple TV a HomePod, představovaly více než 90 procent tohoto růstu.

Za druhé, Apple uvedl, že jednotlivé prodeje obou AirPodů a Apple Watch dosáhly v březnovém čtvrtletí nového maxima, aniž by odhalil konkrétní údaje. Zatřetí, od zahájení prodeje v prosinci 2016, jsou AirPods zřídkakdy na skladě v internetovém obchodě Apple. Objednávky, které se dnes uskuteční, stále čelí týdennímu odhadu dodávek, což naznačuje, že Apple nedokáže udržet silnou poptávku. Analytici společnosti Barclays nedávno předpovídali, že zásilky AirPods se mohou v roce 2018 přiblížit 30 milionům jednotek, zatímco bývalý analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo odhaduje za rok 26-28 milionů jednotek.

V budoucnu Apple plánuje vydat bezdrátové nabíjecí pouzdro pro AirPods, které by bylo možné použít s nabíjecí základnou AirPower, která by měla být vydána v roce 2018. Kromě toho Mark Gurman oznámil, že Apple může vydat nové AirPods s funkčností „Hey Siri“ a voděodolností již v příštím roce. AirPods jsou k dispozici za 4 990 Kč v internetovém obchodě společnosti Apple. Omezené množství je k dispozici také ve vybraných autorizovaných prodejnách Apple.

Zdroj: macrumors.com