Analytik společnosti GBH Insights Daniel Ives předpovídá, že nové modely iPhone, které budou vydány v letošním roce, by mohly v příštích 12-18 měsících spustit nový prodejní boom. Podle Ivese by se prodat mohlo až 350 milionů kusů.



Jeho argument je, že mnoho stávajících majitelů iPhone se nerozhodlo pro zakoupení nového zařízení v loňském roce, protože iPhone 8/Plus byl příliš podobný starším modelům a iPhone X byl pro mnohé příliš drahý. Letošní řada však pravděpodobně přinese design iPhone X za dostupnější cenu – 700 až 800 dolarů, přičemž je pravděpodobné, že i iPhone X Plus přinese značnou poptávku mezi těmi, kteří jsou ochotni zaplatit víc. Obzvláště velká poptávka by mohla být v Číně, naznačuje Ives.

V této zemi se nachází přibližně 100 milionů zákazníků, kteří vlastní iPhone a přibližně 60 milionů až 70 milionů z nich by mohlo v příštích 18 měsících koupit nový model. Ačkoli prodej iPhone X byl velmi úspěšný, je pravděpodobné, že Apple tentokrát doufá ve více – a přinesení stejného designu jako iPhone X za podstatně nižší cenu bude téměř jistě lákavé pro mnoho lidí.

Zdroj: 9to5mac.com