Aplikacím pro Mac nebývá věnováno tolik pozornosti, jako aplikacím pro iOS, proto jsem se rozhodli, že našim čtenářům ukážeme několik aplikací, které stojí za to znát a případně s nimi obohatit Mac. Aplikace vám přidají možnost zjistit o vašem Macu více informací, rychle přistupovat k souborům, oblíbeným záložkám nebo třeba pokročilé možnosti organizování souborů.



 

 

 

Station

První aplikací ve výběru je aplikace Station. Aplikace, která usnadní čas lidem, kteří to potřebují. Slučuje všechny vebové aplikace do jednoho okna. Když tak budete potřebovat projíždět Twitter, Instagram, Slack a Gmail, nebudete muset otevírat hromady záložek, ale otevřete si Station. Aplikaci, kde jsou všechny tyto webové aplikace snadno dostupné. Station je vlastně internetový prohlížeč, kde mají webové aplikace své speciální místo, díky kterému se k nim vždy dostanete jedním kliknutím.

iStat Menus

iStat Menus je aplikací placenou, velmi známou a stojící za svou cenu, pokud jste „šťourálkové“ a chcete vědět více o vašem Macu. Vše zjistíte pomocí status menu. Aplikace i Stat Menus do něj přidá věci jako je informace o využití procesoru, výdrž baterie, spotřeba dat, informace o paměti, počasí a mnoho dalšího. Pokud tedy chcete vědět více, než kolik ví běžný uživatel Macu, honem kupujte aplikaci iStat Menus.

Shortcut Bar

Jednoduchá aplikace, která vám umožní přistupovat k oblíbeným souborům a složnám z rychlého menu. Libovolné položky ve vašem Macu, složky, webové záložky, jednoduché poznámky a další soubory, ke kterým se dostanete pohodlně na jedno kliknutí.

Hazel

Aplikace, která je oproti ostatním doporučovaným podstatně dražší. Má ale unikátní funkce, které budete marně jinde hledat. Hazel automaticky slučuje a organizuje soubory ve vašem Macu. Nikdy si už nebudete, muset lámat hlavu s tím, že máte v Macu nepořádek. Aplikaci Hazel můžete svěřit třeba čištění stahovacího adrsáře nebo kteréhokoliv ručně vybraného. Hazel bude udržovat čistotu ve vaší složce a bude organizovat nově přibývající soubory. Filmy, obrázky, dokumenty… prostě vše.

 

DaisyDisk

Aplikace DaisyDisk je na AppStore už nějakou chvilku, nyní alep řichází s aktualizací pro Apple File System (APFS). Díky tomu by měla být rychlejší a bezpečnější. Aplikace dohlíží na to, co se nachází na disku vašeho Macu, co žere nejvíce místa a co můžete uvolnit, abyste měli více paměti. Disponuje funkcí Drag&Drop, mazaní nepotřebných věcí nebo čištění zbytečných souborů. Aplikace je placená. Její cena je 249,- Kč.

 

zdroj: bgr.com