Apple ve čtvrtek oznámil, že přijímá žádosti do své Vývojářské akademie v italské Neapoli a přijímá lidi nejen z Itálie, ale i celého světa. Lidé, kteří získají jedno ze 400 míst, získají zdarma nejen iPhone a Mac, ale také podporu na výdaje na živobytí.



Akademie probíhá ve spolupráci s univerzitou v Neapoli Federico II. Žádosti jsou možné podávat od teď do 8. června. Je to určené pro lidi, kteří se chtějí naučit více o tématech, jako je například zabezpečení a ukládání dat. Zatímco znalosti z oblasti výpočetní techniky jsou požadovány, žadatelé musí nejen vyplnit formulář, ale také absolvovat hodnocenou zkoušku v Neapoli, Paříži, Mnichově nebo v Londýně. Žadatelé, kteří toto místo získají by měli být informováni do poloviny srpna.

První třída na akademii absolvovala v červnu roku 2017. Společnost Apple očekává, že do léta příštího roku projde institucí zhruba 1 000 lidí. Apple v současné době tvrdě tlačí na to, aby její zařízení přispělo nějakým způsobem do vzdělání, například k založení kurzů Swift v USA i v zahraničí. Prodej iPadů školám byl prioritou a společnost nedávno vydala aktualizovaný iPad s cílem lépe konkurovat zařízením firem Google a Microsoft, které jsou cenově dostupnější.

Zdroj: appleinsider.com