watchOS 4 se svým příchodem minulý rok přinesl velmi užitečnou funkci pro Apple Watch – schopnost detekovat zvýšené srdeční frekvence během období své nečinnosti. Jenom v tomto týdnu byly zaznamenány další případy, kdy chytré Apple hodinky mohly za zlepšení života zákazníků, pravidelně hrají roli také v záchraně životů.



Kevin Pearson – 52 let, Anglie. Když si v pohodě četl knížku a přemýšlel o svém podnikání, najednou začaly jeho Apple Watch bít na poplach s tím, že jeho srdce vydává 161 úderů za minutu, což znamená, že je něco opravdu špatně. Myslel si, že je něco zle s hodinkami, protože neměl téměř vůbec žádnou činnost, žádný pohyb. Doktor mu ale však řekl, že je skutečně něco není v pořádku, a tak Kevinovi Apple nakonec zachránil život.

Po vyšetření lékař Kevinovi řekl, že šlo o příznaky infarktu. Nebo případ právního zástupce, který si koupil Apple Watch, aby tak sledoval své zdraví, neboť si uvědomoval stresující povahu svojí práce. A skutečně, hodinky jej varovaly před přetížením srdce.

Funkce sledování srdeční frekvence se nachází na watchOS 4 nebo novějším na Apple Watch Series 1, Series 2 a Series 3. Apple Watch mají rovněž vestavěno funkci Breathe, která pohlídá váš pravidelný dech.

Zdroj: 9to5mac.com