Apple v posledních několika měsících pokračoval ve svém testování autonomních vozidel a nyní reportáž v New York Times uvádí, že společnost uzavřela dohodu s Volkswagenem. Jako součást dohody Apple změní vozy Volkswagen T6 Transport na autonomní vozidla.



Zpráva vysvětluje, že Apple komunikoval o partnerství s BMW a Mercedes-Benz, aby vyvinul autonomní vozidlo, ale tyto jednání nakonec skončily neúspěšně kvůli tomu, že Apple chtěl mít kontrolu nad daty a designem. V uplynulých několika letech společnost Apple vyhledala partnerství s výrobci luxusních automobilů BMW a Mercedes-Benz, aby vyvinula autonomní vozidlo, podle pěti lidí, kteří byli obeznámeni s vyjednáváním, kteří požádali o to, aby nebyli identifikováni, protože nebyli oprávněni veřejně diskutovat o věci.
Ale opět zasedání s těmito společnostmi skončily po každém odmítnutí požadavků Apple předat společnosti kontrolu nad daty a designem.

Nyní se Apple obrátil na společnost Volkswagen a dosáhl dohody, aby se některé z vozů společnosti staly autonomními vozidly. Specifikace dohody zůstávají nejasné, ale The New York Times vysvětluje, že dohoda, spojená s neúspěšnými jednáními s BMW a Mercedes-Benz, představuje pokračující úsilí Apple o vlastní auto. Zatímco původní zprávy tvrdily, že Apple pracuje na vybudování vlastního autonomního vozidla, novější zprávy uvedly, že Apple místo toho vytvoří autonomní software a udělí licenci jiným společnostem. Jak na tom Apple je se svou snahou o autonomní vozidlo, je zatím nejasné, nicméně nynější dohoda ukazuje, že projekt je stále aktivní, alespoň tedy v nějaké podobě.

Zdroj: 9to5mac.com