Vedle systémů iOS 11.4, watchOS 4.3.1 a tvOS 11.4 vydala společnost Apple novou aktualizaci 11.4 navrženou pro HomePod, která představuje nové funkce pro inteligentní reproduktor společnosti Apple.



Jedná se o druhou aktualizaci, která byla vydána pro HomePod od jejího zprovoznění v únoru. Nový software se po aktualizaci iOS 11.4 automaticky nainstaluje na HomePod, ale můžete také zkontrolovat aktualizaci ručně. Jak dnes oznámil Apple, nový software pro HomePod, spárovaný s iOS 11.4, zavádí podporu AirPlay 2. AirPlay 2 je aktualizovaný protokol AirPlay, který je jednodušší, pokročilejší a umožňuje multimediální zvuk. Můžete přehrávat hudbu z libovolné místnosti do libovolné místnosti, přenášet hudbu z jedné místnosti do jiné místnosti nebo přehrávat stejnou skladbu ve více místnostech pomocí zařízení iOS nebo pomocí příkazů Siri.

K AirPlay 2 lze přistupovat v libovolné aplikaci a v Ovládacím centru na zařízení se systémem iOS 11.4. Zde se zobrazí seznam všech dostupných zařízení AirPlay 2 ve vašem domě a můžete jednoduše poslat zvuk na jedno zařízení, na více zařízení nebo přepnout zvuk mezi zařízeními. HomePod je první – a zatím jediné zařízení podporující AirPlay 2, ale Apple plánuje umožnit dalším výrobcům, jako jsou Sonos, Bose, Libratone a další, přidat podporu pro AirPlay 2.

Dnešní aktualizace také umožňuje, aby dva reproduktory byly nastaveny pro stereo poslech, což je ideální pro větší místnosti. Při spárování je každý HomePod schopen automaticky upravovat zvuk tak, aby zohledňoval druhý HomePod, což zaručuje vynikající zvuk z každého zařízení. Stereo párování využívá bezdrátový přímý odkaz Peer-to-Peer navržený společností Apple pro umožnění vzájemné komunikace mezi HomePody a synchronizaci hudby. Dva reproduktory budou fungovat jako jeden při spárování a jen jeden bude reagovat na příchozí požadavky Siri.

Nastavení stereofonního zvuku je stejně jednoduché jako zapnutí druhého HomePodu. Kdykoli je nastaveno druhé zařízení, budete vyzváni k vytvoření stereo zvuku, přičemž tyto informace budou k dispozici také v nastavení HomePod v aplikaci Domácnost. Nový software přináší ještě jednu malou, ale důležitou změnu – umožní uživatelům kontrolovat schůzky v kalendáři na HomePodu pomocí hlasových příkazů Siri. HomePod je v současné době k dispozici pouze ve Spojených státech, Velké Británii a Austrálii, avšak Apple v pondělí 18. června rozšíří dostupnost do Kanady, Francie a Německa.

Zdroj: macrumors.com