Nejnovější ze série nedávných příběhů, ve kterém Apple Watch doslova zachraňují životy uživatelů, je příběh 76letého muže, který uvádí, že mu pomohly diagnostikovat vážnou srdeční chorobu.



Gaston D’Aquino, 76letý obyvatel Hongkongu, navštívil kostel na Velikonoční neděli, když se rozezněl alarm Apple Watch. Podle agentury South China Morning Post se D’Aquino vydal přímo do nemocnice, kde mu lékaři oznámili, že dvě jeho tepny jsou ucpány na 100 procent a třetí na 90 procent. D’Aquino, který byl jinak téměř zdravý a neměl žádné příznaky, později podstoupil angioplastiku a nyní se cítí mnohem lépe. Navrhuje, aby každý, kdo má problémy se srdcem neváhal a zakoupil Apple Watch.

D’Aquino, obchodník s diamanty, který odešel do důchodu, dokonce napsal dopis, na který Cook odpověděl: „Jsem tak rád, že jste vyhledal lékařskou pomoc a jste v pořádku.“ Příběh D’Aquina je v tomto měsíci přinejmenším třetí svého druhu, ve kterém Apple Watch hraje roli při záchraně života uživatele. 18tileté Deanně Recktenwald pomocí Apple Watch​​ nedávno diagnostikovali onemocnění ledvin, zatímco 32letému Williamu Monzidelisovi pomohly Apple Watch při neobvyklém krvácení. Recktenwald také napsala Cookovi, aby se podělila o svém příběhu.

Zdroj: appleinsider.com