Dospívající dívka z Floridy si nemůže vynachválit Apple Watch. Není se čemu divit, zachránily jí totiž život. Slyšeli jsme podobné příběhy o tom, že Apple Watch dokáží detekovat srdeční rytmy s vysokou přesností.



Ale tentokrát namísto problémů se srdcem Apple Watch pomohly odhalit kritické selhání ledvin. Deanna Recktenwaldová, zdánlivě zdravá dospívající dívka, uviděla v neděli svoji klidovou srdeční frekvenci na 190 tepů za minutu. 18letá dívka neměla žádné jiné příznaky než bolest hlavy a trochu dušnost. Naštěstí ji matka, zdravotní sestra, okamžitě vzala na kliniku. Stacey Recktenwald je registrovaná zdravotní sestra a ani na chvíli nezpochybnila, že by se mohly Apple Watch mýlit.

Klinika potvrdila, že čtečka tepové frekvence Apple Watch uváděla frekvenci správně a Deanna byla okamžitě hospitalizována v Tampa General Hospital. Lékaři zjistili, že trpí chronickým onemocněním ledvin a měla selhání ledvin. Obě ledviny jí pracují pouze na 20% a pravděpodobně bude muset podstoupit transplantaci. Deannina matka napsala poděkování Timu Cookovi. Nejen, že dostala odpověď od generálního ředitele společnosti Apple, ale také dnes zveřejnil na tweetu tento příběh.

Zdroj: 9to5mac.com